Boekomslag

Enkele reis SiciliŽ

Synopsis

Op een dag krijgt Yvette te horen dat haar zoon Bernd in Syracuse op de Intensive Care ligt. Hij heeft voor de kust van SiciliŽ een duikongeluk gehad. Wat zich onder water afspeelde, blijft vooralsnog duister. Maar er spoken nog andere vragen door haar hoofd: waarom heeft Bernd niet verteld dat hij juist daar ging duiken? Waarom bezocht hij de plek waar Yvette ooit een omstreden archeologisch onderzoek heeft geleid? Precies daar, waar twee jaar geleden ook zijn jongere zus Pelline is gestorven?

Yvette neemt het eerste vliegtuig naar SiciliŽ. Ze weet nog niet dat ze zal moeten blijven, wil ze er ooit achter komen wat er is gebeurd. Langzaam maar zeker wordt haar duidelijk hoe beide kinderen onder haar carriŤre hebben geleden. En vooral: wat zich thuis terwijl zij weg was heeft afgespeeldÖ

Quotes

Een spannende zoektocht van een moeder naar haar eigen verleden en dat van haar kinderen. (ItaliŽ Magazine)

Het is een pageturner van jewelste. Het is niet aan te raden er voor het slapen gaan aan te beginnen, want dat gaat de lezer geheid zijn nachtrust kosten. (Haarlems†Dagblad)

Een zeer verzorgde roman, in fraaie stijl en heel onderhoudend geschreven over een zoektocht naar de achtergronden van een verdwijning en resp. een verdrinking van twee kinderen. Het gezinsleven wordt kritisch doorgelicht en als een ui afgepeld waardoor het mysterie steeds de aandacht blijft trekken. (Nederlandse Bibliotheek Dienst)

Matthias Rozemond heeft met Enkele Reis siciliŽ een prima thriller geschreven. De plot is goed uitgewerkt en de hoofdpersonen zijn fraai getekend. (Plantagebooks&more)

Onderhoudende stijl, goed getekende karakters. (VN-thrillergids)

Een familiedrama van jewelste... Spannend, goed geschreven. (Duikmagazine)

Al heeft Matthias Rozemond dan geen Siciliaans bloed, hij weet de sfeer op het eiland zo goed te beschrijven dat Enkele reis SiciliŽ††je niet in je koude kleren gaat zitten! (ciao tutti)

Matthias Rozemond is een zeer kundige thrillerschrijver die de aandacht weet vast te houden en niet terugschrikt voor onrustmakende confrontaties. (KRO detectives)

Fragment

Manni hoort zijn duikcomputer monotoon zoemen en weet dat hij niet achter de jongen aan kan blijven zwemmen. Zo snel opstijgen is nu eenmaal onmogelijk. Hij kent de gevaren. De display aan zijn pols knippert en geeft zeventien meter diepte aan. Tergend langzaam telt zijn klok de drie minuten van de veiligheidsstop af.

Dan kan hij eindelijk verder. Het water wordt warmer naarmate hij het oppervlak nadert. Vissen krijgen hun kleuren een voor een terug, eerst geel, dan oranje en rood. Zodra hij de menselijke omtrek op het water ziet drijven, zwemt hij ernaar toe. Bovengekomen doet Manni zijn duikbril af en beziet de drenkeling. Die drijft op zijn rug, de ogen wijd opengesperd. Hij heeft niet eens meer zijn mondstuk uit kunnen doen. Manni draait zijn luchtfles zo ver mogelijk open. Hij weet niet zeker of hij nog ademt. Het gezicht neigt naar paars en er komt bloed uit zijn neus.

Iets verder op zee ziet hij een kleine motorboot. Het lijkt of die zijn kant op komt. Manni begint uit alle macht te zwaaien en te roepen. Het duurt niet lang of de boot drijft langszij. Aan boord is een jong stel van ergens halverwege de twintig. De jongen in een geruite halflange broek buigt zich voorover en vraagt wat er aan de hand is. Manni roept dat zijn vriend bewusteloos is. Dat hij vermoedelijk bij het opstijgen in ademnood is gekomen. Hij vraagt of ze hem zo snel mogelijk kunnen meenemen. Het meisje hangt intussen met haar lange wapperende haren over de reling. Ze blaast het trimjack op en maakt de loden gewichten los. Haar vriend komt op zijn hurken naast haar zitten en geeft aanwijzingen hoe ze de drenkeling aan boord kunnen tillen. Als ook zijn zwemvinnen binnenboord zijn, pakt zij haar mobiel uit het vooronder en belt een ambulance. Manni heeft intussen drijvend de gele Roefmaster DC310 onderwatercamera aan zijn eigen belt geklikt. De jongen aan boord strekt zijn arm naar Manni uit, maar die zegt dat er geen moment te verliezen is. Hij moet wachten op iemand anders die nog onder water is. Straks zullen ze gezamenlijk zo snel mogelijk terugvaren naar de kust. Aan boord aarzelen ze geen moment. Terwijl het meisje bij de drenkeling blijft zitten, zet haar vriend zich aan het stuur en start de buitenboordmotor. Ze varen weg in de richting van de stad. Manni deint op de golven die de motorboot achterlaat. Langzaam wordt ze kleiner tegen de stralend blauwe hemel met in de verte de zandstenen huizen van Ortigia. Ze glinsteren in de zon als een smetteloze rij tanden.

Manni draait zich om en tuurt de horizon af. Tussen de golven door vangt hij een glimp op van hun eigen motorbootje verderop. Hij zet zijn duikbril op, doet het mondstuk in en maakt een hoekduik. Niet ver onder het wateroppervlak zwemt hij terug naar het gehuurde bootje, waarmee ze nog geen uur geleden zijn gekomen. Met zijn tweeŽn, er bestaat helemaal geen andere vriend. De eerste leugen in een lange reeks.

This website is built by byKosmo.