Biografie

Matthias Rozemond wordt in 1962 te Voorburg geboren. In de vroege tienerjaren koestert hij al een romantische droom om ooit schrijver te worden. Hij runt samen met jeugdvriend Menno Hartemink een tijdschrift Om Ons Heen. Daarna blijft het lange tijd bij het lťzen van boeken. Op de middelbare school ontwikkelt zich de voorliefde voor Duitse literatuur.

Nadat hij in 1987 zijn studie Duitse taal- en letterkunde heeft afgerond, werkt hij ruim anderhalf jaar bij de Duitstalige uitgeverij Castrum Peregrini op de Amsterdamse Herengracht.

Op zijn drieŽntwintigste begint hij met het schrijven van gedichten, waarvan een aantal geplaatst wordt in uiteenlopende tijdschriften en verzamelbundels. Een eigen bundel (Schepijs op Zomeravonden) verschijnt in 2000 bij uitgeverij De Beuk. Daarnaast schrijft hij literaire recensies voor o.a Het Parool en vertalingen van onder meer Duitse poŽzie.

Vanaf zijn vijfendertigste levensjaar legt hij zich enige tijd toe op het schrijven van toneelstukken. Daarvan worden er twee opgevoerd door de examenklas op het Rudolf Steinercollege in Haarlem, waar hij sinds 1989 werkzaam is als docent Duits en Drama.

Pas op zijn tweeŽnveertigste komt het schrijven van proza op gang. Najaar 2006 tekent hij een contract bij uitgeverij Karakter voor de literaire thriller Apollovlinder. Via literair Agentschap Sebes en Van Gelderen krijgt hij een jaar later een two-book deal bij het imprint Q van uitgeverij Querido aangeboden. Najaar 2008 verschijnt Schimmenspel, voorjaar 2010 Enkele Reis SiciliŽ.

Na een korte episode bij Lemniscaat (De Rattenlijn) volgt 2015 de overstap naar Luitingh-Sijthoff.

Eind januari 2016 komt De Duivelskunstenaar uit, een historische roman over de schilder Jeroen Bosch. Binnen enkele dagen is een tweede druk een feit.

Oktober 2018 verschijnt Het spel van licht en donker over Rembrandt.

Hij woont in Haarlem met zijn vrouw Rachel en twee kinderen (Anne en Remi).

This website is built by byKosmo.